
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1694 μείωσε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγλλίας
Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε την Πέμπτη στη μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 1,50%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από την ίδρυση της βρετανικής κεντρικής τράπεζας το 1694! Προβλέψεις για μείωση και από την ΕΚΤ στις 15 Ιανουαρίου.
27
Στο χαμηλότερο επίπεδο από την ίδρυση της Τράπεζας της Αγγλίας το 1694 μειώθηκε το βασικό επιτόκιο της βρετανικής κεντρικής τράπεζας την Πέμπτη.
Η ΤτΑ μείωσε το παρεμβατικό της επιτόκιο κατά 0,50% σε 1,50%, όπως άλλωστε αναμενόταν.
Το βασικό βρετανικό επιτόκιο δεν έχει βρεθεί ποτέ άλλοτε τόσο χαμηλά στην ιστορία της τράπεζας από την ίδρυσή της το 1694 από τον βασιλιά Γουίλλιαμ τον Γ΄.
Ο Βρετανός βασιλιάς είχε δημιουργήσει την τράπεζα για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά του Λουδοβίκου του 14ου, του γνωστού και ως «βασιλιά Ήλιου» της Γαλλίας.
Το επιτόκιο ξεκίνησε στο 6% και δεν έπεσε κάτω από το 4% κατά τον 18ο αιώνα. Στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα βρέθηκε αρκετές φορές στο 2%, επίπεδο στο οποίο διατηρήθηκε μέχρι το 1951.
Οι αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρξει νέα μείωση του βασικού επιτοκίου τον επόμενο μήνα και ότι ενδέχεται αυτό να υποχωρήσει κάτω από το 1%.
Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 3,5% από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σε μείωση των επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15 Ιανουαρίου. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση κατά 0,50% σε 2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
