Διαβήματα της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αγαθονήσι
Απαράδεκτες χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή του Αγαθονησίου και πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες για να πραγματοποιηθούν σχετικά διαβήματα. Το θέμα τέθηκε και στη συνάντησή της με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.
103
Απαράδεκτες χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή του Φαρμακονησίου – Αγαθονησίου και πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες για να πραγματοποιηθούν τα σχετικά διαβήματα.
Οι ενέργειες αυτές της Τουρκίας, ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη, «παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε σχετικά και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντ.Σπέχαρτ.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αμυνας, Βάσω Παπανδρέου, τόνισε ότι η έλλειψη στρατηγικής εκ μέρους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας και η υποβάθμιση των προκλήσεων οδηγούν σε αποθράσυνση των Τούρκων.
«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Δεν αρκούν τα διαβήματα προς την Τουρκία. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ενημερώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να εντείνει την επαγρύπνηση στην περιοχή της Δωδεκανήσου» τόνισε και κατέληξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ζητήσει ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Για εκμετάλλευση της κυβερνητικής απραξίας από τους Τούρκους έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα εσωκομματικά της προβλήματα εδώ και καιρό έχει χάσει τον έλεγχο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά θέματα της χώρας».
Αναρωτήθηκε παράλληλα «πότε επιτέλους η κ. Μπακογιάννη θα ανησυχήσει; Όταν τα τουρκικά F16 φτάσουν να πετούν πάνω από την Ακρόπολη;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος
- Νέα Δημοκρατία ή χάος, λέει για ακόμα μία φορά ο Μητσοτάκης
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Η Σενεγάλη καταγγέλλει το Μαρόκο πριν από τον τελικό
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
