Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση του ΟΛΘ με την Hutchinson
Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και της Hutchison για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
30
Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και της Hutchison για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Η επιβεβαίωση ήρθε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΟΛΘ και στην οποία αναφέρεται ότι «η Ένωση εταιριών HUTCHISON PORT HOLDINGS LIMITED, HUTCHISON PORT INVESTMENTS SARL, ALAPIS ABEE, ΛΥΔ ΑΕ ενημέρωσε την ΟΛΘ ΑΕ ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της από την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Θεσσαλονίκης».
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στους λόγους.
Υπενθυμίζεται ότι το εταιρικό σχήμα υπό την Hutchison είχε αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος του έργου προσφέροντας -μέσω διαγωνισμού- τίμημα ύψους 419,5 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερο από αυτό των 131,9 εκατ. ευρώ που προσέφερε η δεύτερη εταιρία που συμμετείχε στο διαγωνισμό, η Cosco.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή τόνισε ότι η απόφαση της Hutchison αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, τον πρόχειρο, ανεύθυνο, άστοχο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο, με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται και διαχειρίζεται την Δημόσια περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης