
«Ευφάνταστα σενάρια» τα περί προσφυγής στο ΔΝΤ, τονίζει ο Γ.Αλογοσκούφης
Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2009.
27
Για «καταστροφολογία» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2009.
Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «μακριά από την πραγματικότητα», ότι βάζει τα στελέχη του να μιλούν για «δήθεν χρεοκοπία» της χώρας και για «ανεύθυνη παροχολογία» που θα αύξανε το δημόσιο χρέος κατά 20 δισ. ευρώ.
Επίσης, είπε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «συκοφαντούν» την ελληνική οικονομία, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη για το ΔΝΤέκανε λόγο για«ευφάνταστα σενάρια» αναλυτών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
«Δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο θέμα», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνες πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας».
«Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της δεν θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο καταστροφικό του έργο, που έκανε όταν ήταν στην εξουσία» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρές προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της ήπιας προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία, όπως είπε, έχει αποδειχθεί επιτυχής.
«Σε συνθήκες αβεβαιότητας, όπως αυτές που διανύουμε το τελευταίο διάστημα, δεν είναι, τόσο η σταθερότητα των προβλέψεων, όσο η σταθερότητα των πολιτικών στόχων και των επιδιώξεων. Η φορολογική πολιτική, η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, της απασχόλησης, και του κοινωνικού κράτους είναι αμετάθετοι στόχοι μας» κατέληξε
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν κάνει βήμα πίσω ο Νετανιάχου – «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το Ιράν»
- Θεσσαλονίκη: Ως ανθρωποκτονία ερευνάται ο θάνατος άνδρα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στην Ευκαρπία
- Πακιστάν: «Βαριέμαι μέχρι θανάτου» – Οι δημοσιογράφοι περιμένουν άπρακτοι μια είδηση για τις συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ
- Μίλαν – Ουντινέζε 0-3: Αδιανόητο κάζο για τους Ροσονέρι
- Έφτασε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα το Άγιο Φως – Μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα
- Ντε Τζέρμπι: «Θέλω να δω ξανά την Τότεναμ που έβλεπα όταν είχε τον Ποστέκογλου»
