
«Μπορεί να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τη Συρία», λέει ο Εχ.Ολμέρτ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ δήλωσε ότι είναι πιθανή η επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία. Είπε ότι είναι πιθανές οι άμεσες διαπραγματεύσεις, ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.
91
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι πιθανή η επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία.
Ο Εχ.Ολμέρτ δήλωσε σε συνέδριο στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ότι οι έμμεσες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες, στις οποίες ρόλο διαμεσολαβητή διαδραματίζει η Τουρκία, μπορεί να οδηγήσει σε άμεσες διαπραγματεύσεις.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι μια ειρηνευτική συμφωνία Δαμασκού-Ιερουσαλήμ θα σπάσει τους δεσμούς της Συρίας με το Ιράν, της Χαμάς με τη Χεζμπολάχ.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία των διαπραγματεύσεων. «Πώς θα μάθουμε εάν δεν προσπαθήσουμε; Πώς μπορούμε να προσπαθήσουμε εάν δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάποιο ρίσκο;» είπε.
Μέσα στην εβδομάδα ο Εχ.Ολμέρτ θα μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και οι διαπραγματεύσεις με τη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μπαρτσελόνα: Με Φλικ μέχρι το 2028 οι Καταλανοί (pic)
- Χωρίς κράνος 6 στους 10 οδηγούς με ηλεκτρικό πατίνι – Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική
- Φορολογικές δηλώσεις: Πότε γίνεται συμψηφισμός με οφειλές
- Επίκαιρη ερώτηση από τη Μιλένα Αποστολάκη: Όχι στην υποχρεωτική αντιδικία δήμων με εργαζόμενους
- Ένα σπάνιο ντοκουμέντο του Tupac να τραγουδάει «You Don’t Bring Me Flowers»
- Άρης: Αμφίβολοι για το παιχνίδι με τον Βόλο οι Φαμπιάνο και Πέρεθ

