27

Και Έλληνες έπεσαν θύματα της καλοστημένης «πυραμίδας» του χρηματιστή της Γουόλ Στριτ και πρώην προέδρου του Nasdaq Μπέρναρντ Μάντοφ.

Ο κατάλογος των θυμάτων της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία των HΠA περιλαμβάνει από μεγάλες τράπεζες μέχρι φιλανθρωπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, μεγάλες απώλειες, μεταξύ 400 – 600  εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Fix Αsset Μanagement, η οποία ανήκει στον κληρονόμο της ιστορικής επιχείρησης ζυθοποιίας Κάρολο-Ιωάννη Φιξ.

«Η Fix Αsset Μanagement (FΑΜ) προσφέρει υπηρεσίες σε αριθμό funds που έχουν εκτεθεί στον Μάντοφ. Όπως πολλά από τα κορυφαία χρηματοοικονομικά ιδρύματα παγκοσμίως, η FΑΜ είναι έκπληκτη από το περίπλοκο της υπόθεσης Μάντοφ. Υπό το φως της κατάρρευσης, τα funds που έχουν επηρεαστεί και εξυπηρετούνται από την FΑΜ έχουν ταχθεί στην επιθετική ανάκτηση όλων των στοιχείων ενεργητικού που σχετίζονται με την Βernard L. Μadoff Ιnvestment Securities» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Προς τον σκοπό αυτότα funds που εξυπηρετούνται από την FΑΜ έχουν προσλάβει το νομικό γραφείο Reed Smith LLΡ» προστίθεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Το Βήμα, η FΑΜ λειτουργεί ως «fund of funds» τοποθετώντας κεφάλαια τρίτων σε funds όπως αυτό που διαχειριζόταν ο Μάντοφ.

Ως πρόσφατα η εταιρεία είχε υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων και περιελάμβανε πάνω από 12 «funds of funds» και συμμετοχές σε περισσότερα από 300 hedge funds.

Η εταιρεία φέρεται να ιδρύθηκε το 1982 από τον κ. Φιξ σε συνεργασία με τον Γ.Εμπειρίκο, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ