
Το 2009 αποφασίζει η Τουρκία για άρση ή μη της απόλυτης απομόνωσης του Οτζαλάν
Η τουρκική κυβέρνηση θα αποφασίσει την ερχόμενη χρονιά, πιθανώς την άνοιξη, εάν θα θέσει τέλος στην απόλυτη απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές συστάσεις. Ο ηγέτης του PKK κρατείται από το 1999 στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη βορειοδυτική Τουρκία.
51
Η τουρκική κυβέρνηση θα αποφασίσει την ερχόμενη χρονιά, πιθανώς την άνοιξη, εάν θα θέσει τέλος στην απόλυτη απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές συστάσεις. Ο ηγέτης του PKK κρατείται από το 1999 στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη βορειοδυτική Τουρκία.
«Ξεκινήσαμε στο Ιμραλί την κατασκευή νέων φυλακών και οι κατασκευές θα τελειώσουν νομίζω την άνοιξη, το Μάιο, και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε εάν θα στείλουμε ή όχι εκεί κρατουμένους» δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μεχμέτ Αλί Σαχίν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αυξήσουμε τον αριθμό των κρατουμένων στη φυλακή αυτή, αλλά η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη» ανέφερε. Τον περασμένο μήνα ο Σαχίν είχε δηλώσει ότι «πέντε ή έξι κρατούμενοι» μπορεί να μεταφερθούν στο νησί.
Η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τον 59χρονο Οτζαλάν, ζήτησε το Μάρτιο από την τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει την πλήρη απομόνωση, η οποία βλάπτει την ψυχική υγεία του, όμως η Τουρκία αρνήθηκε, όπως προκύπτει από έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Στρασβούργο.
Στη διάρκεια επίσκεψής της στο Ιμραλί το Μάιο 2007, η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων είχε εκφράσει ανησυχία για τη σημαντική επιδείνωση που παρουσίαζε η διανοητική κατάσταση του Κούρδου ηγέτη συγκριτικά με την εικόνα του σε προηγούμενες επισκέψεις της το 2001 και το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 85-76: Πρώτοι και καλύτεροι στην κανονική περίοδο οι «ερυθρόλευκοι»
- Καιρός: Φεύγει η αφρικανική σκόνη, έρχονται βροχές και καταιγίδες
- Γαλλία: Με τη συμμετοχή 30 χωρών η τηλεδιάσκεψη στο Παρίσι για την ασφάλεια του Ορμούζ – Θα συμμετέχει και ο Κ. Μητσοτάκης
- ΑΕΚ: 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρίν (vids)
- Εκεχειρία στον Λίβανο: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας σύμφωνα με τις ΗΠΑ
- «Ο Γιώργος Δώνης αναλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία ο Δώνης και πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο»
