Τον πλειοψηφικό έλεγχο της Royal Bank of Scotland απέκτησε το βρετανικό Δημόσιο
Στον έλεγχο του βρετανικού Δημοσίου πέρασε το 57,9% της Royal Bank of Scotland μετά την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, κατά την οποία έμεινε αδιάθετο το 98,8% των μετοχών. Η RBS ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας πριν το ξέσπασμα της κρίσης.
27
Στον έλεγχο του βρετανικού Δημοσίου πέρασε το 57,9% της Royal Bank of Scotland μετά την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, κατά την οποία έμεινε αδιάθετο το 98,8% των μετοχών.
Ο αριθμός των μετοχών της RBS που απέκτησαν οι επενδυτές, έναντι 65,5 πενών/μετοχή, ανέρχεται μόλις στο 0,24% του συνολικού αριθμού που διατέθηκε.
Έτσι, η βρετανική κυβέρνηση απέκτησε τις αδιάθετες μετοχές, ενώ θα αγοράσει επίσης προνομιούχες μετοχές, αξίας 5 δισ. λιρών.
Η Royal Bank of Scotland ήταν πριν την κρίση η δεύτερη μεγαλύτερη ως προς τη χρηματιστηριακή αξία βρετανική τράπεζα.
Σήμερα, έχει υποχωρήσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης, καθώς από την αρχή του έτους έχει χάσει το 85% της αξίας της.
Η μετοχή της RBS υποχώρησε, την Παρασκευή, κατά 1,3% στις 54,3 πένες και η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε στα 8,9 δισ. λίρες.
Η τράπεζα έχει ανακοινώσει ζημίες άνω των 7 δισ. λιρών από την πιστωτική κρίση, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
