Στο 3,5% ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, από 1,9% στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο Οκτώβριο.
28
Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, από 1,9% στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο Οκτώβριο.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 26,8%, το ΠΑΣΟΚ 30,3%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8%, ο ΛΑΟΣ 4% και Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%.
Από τα στοιχεία για τη συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προκύπτουν αυξημένες «διαρροές» της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ (6,9 από 5,2 μονάδες μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου), μειωμένες προς το ΣΥΡΙΖΑ (1,9 από 3,5) και αμετάβλητες προς τον ΛΑΟΣ.
Το 46,8% των ερωτώμενων πιστεύει ότι με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης «πρέπει να πάμε σε εκλογές», έναντι του 36,8% που θεωρεί ότι «μπορεί να κυβερνά αποτελεσματικά».
Η πλειοψηφία επίσης «βλέπει» εκλογές εντός του 2009 (31,3%) ή κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές (26,9%). Το 22,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσεις την τετραετία.
Οι απόψεις στο σύνολο των ψηφοφόρων είναι μοιρασμένες στο ερώτημα «αν φτάνουμε στο τέλος εποχής του Κ.Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ» αλλά οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν κατηγορηματικά πως «όχι».
Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 12-13 Νοεμβρίου 2008.
Σχολιάζοντας τα ευρύματα της δημοσκόπησης, ο γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, δήλωσε ότι «η πολιτική είναι Μαραθώνιος. Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και εκείνο που έχει σημασία είναι πως όταν έρθει η ώρα, η Ν.Δ. και ο Καραμανλής θα είναι μπροστά».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής,αναφερόμενος ότι «Πέρα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων η αλήθεια είναι ότι στη συνείδηση του λαού η ΝΔ έχει καταρρεύσει. Ο δρόμος είναι πλέον μονόδρομος για τη ΝΔ και είναι η αποχώρηση από την εξουσία. Εξάλλου, είναι προτιμότερη η ήττα από την κατάρρευση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ


