Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλέν Λεφέβρ στον Κύκλο των Μεγάλων Ερμηνευτών του ΜΜΑ

Ο Αλέν Λεφέβρ στον Κύκλο των Μεγάλων Ερμηνευτών του ΜΜΑ

Παθιασμένος ερμηνευτής της κλασικής μουσικής, διάσημος για το σφρίγος και την ποίηση των ερμηνειών του, ο Γαλλοκαναδός πιανίστας Αλέν Λεφέβρ έρχεται στη χώρα μας για να συναντήσει τους πολυπληθείς Έλληνες θαυμαστές του, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

43

Παθιασμένος ερμηνευτής της κλασικής μουσικής, διάσημος για το σφρίγος και την ποίηση των ερμηνειών του, ο Γαλλοκαναδός πιανίστας Αλέν Λεφέβρ έρχεται στη χώρα μας για να συναντήσει τους πολυπληθείς Έλληνες θαυμαστές του, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής, στις 8.30 το βράδυ. Το ρεσιτάλ εντάσσεται στον Κύκλο των Μεγάλων Ερμηνευτών.

Την υψηλού επιπέδου ερμηνεία του Αλέν Λεφέβρ, το κοινό του Μεγάρου Μουσικής είχε την ευκαιρία να απολαύσει για πρώτη φορά το 1997. Η επιτυχία της πρώτης εκείνης επαφής είχε σαν συνέχεια μιαν αξέχαστη βραδιά στο μικρό θεατράκι της Επιδαύρου τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς και ακολούθησαν με εξαιρετική επιτυχία εμφανίσεις του το 1999, το 2002 και το 2005. Η Ελλάδα για τον Αλέν Λεφέβρ δεν είναι μόνον ένας τόπος στον οποίο πάντα επιστρέφει με αγάπη αλλά και πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ του Σαββάτου 15/11, περιλαμβάνει πέντε σονάτες για πιάνο του Ντομένικο Σκαρλάτι, τρεις σονάτες του Πάδρε Αντόνιο Σολέρ και τις Etudes-tableaux του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, έργα γραμμένα κατά τον 17ο, 18ο, και 19ο αιώνα, τα οποία αποτυπώνουν την περιπέτεια της μουσικής για πιάνο και τις διαδρομές της στο χρόνο.

Ο κόσμος του Αλέν Λεφέβρ είναι πληθωρικός: πιανίστας, ερμηνευτής, ακτιβιστής στο χώρο της μουσικής, συνθέτης, με εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Radio-Canada, με πυκνό πρόγραμμα περιοδειών ανά τον κόσμο και μια αποστολή την οποία υπηρετεί με πάθος και επιμονή: να κρατήσει τη φλόγα της κλασσικής μουσικής ζωντανή και να διευρύνει όσο μπορεί το κοινό της.

«Η κλασική μουσική περνάει κρίση» λέει ο ίδιος. «Ο πολιτισμός μας είναι τόσο συνεπαρμένος από τις εικόνες της ποπ μουσικής που δεν προσφέρει την παραμικρή δυνατότητα στους νέους και στα παιδιά να ακούσουν κάτι που δεν συνοδεύεται από βίντεο του MTV» επισημαίνει. Ο Αλέν Λεφέβρ πηγαίνει συχνά σε σχολεία και σε νοσοκομεία για παιδιά, όπου παίζει πιάνο χωρίς να αμείβεται, για να τα μυήσει στην ομορφιά της κλασικής μουσικής και βλέπει «πολλά από αυτά τα παιδιά να δακρύζουν όταν ακούν κλασική μουσική για πρώτη φορά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024