Ελικόπτερο Apache της Αεροπορίας Στρατού συνετρίβη στην Εύβοια
Ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού με διμελές πλήρωμα συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ένα ακόμη ελικόπτερο του ίδιου τύπου. Μετά τη συντριβή στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με εναέρια και επίγεια μέσα.
28
Ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού με διμελές πλήρωμα συνετρίβη στις 8:15 το βράδυ της Τετάρτης βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ένα ακόμη ελικόπτερο του ίδιου τύπου.
Τα δύο ελικόπτερα AH64-A είχαν απογειωθεί στις 19:30 με καλές καιρικές συνθήκες σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Τα ελικόπτερα είχαν μετασταθμεύσει από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα προκειμένου να εκτελέσουν επιχείρηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας Hawk.
Συντρίμμια του ελικοπτέρου έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Μοναστηριού του Σωτήρος στην Κύμη, η οποία αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, λόγω της φωτιάς εκδηλώθηκε.
Παράλληλα, οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με εναέρια και επίγεια μέσα. Επί τόπου έσπευσαν δύο ελικόπτερα Super Puma, ένα αεροσκάφος C-130 και πεζοπόρα τμήματα, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα και το ελικόπτερο της φρεγάτας «Ύδρα».
Οι δυο χειριστές ταγματάρχηςΣ.Δ. και λοχαγός Κ.Α. αγνοούνται.
Τα Apache είναι εξαιρετικά προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα, ικανά να πραγματοποιούν επιχειρήσεις τόσο τη νύχτα, όσο και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, εκμεταλλευόμενα το ανάγλυφο του εδάφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 1-4: Κακή εμφάνιση για τις «ασπιρίνες» πριν τον Ολυμπιακό (vid)
- Το νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο The Mark γιορτάζει 100 χρόνια ζωής – «Μια ιστορία αγάπης»
- Έργα τέχνης στο χορτάρι
- Ανεμοστρόβιλος έβγαλε βάρκες στην στεριά στην Αλεξανδρούπολη – Ριπές ανέμου 140 χιλιομέτρων «χτύπησαν» την πόλη
- Λουτσέσκου: «Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που παίζουμε καλά» – Η απάντησή του για Ζαφείρη και Κωνσταντέλια
- Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες


