«Μισθοί Βαλκανίων, τιμές Βρυξελλών», η πραγματική κρίση για τον Αλ.Τσίπρα
«Κρίση είναι το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει μισθούς Βαλκανίων και τιμές Βρυξελλών, που οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε προκλητική την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πάγωμα των δανείων.
36
«Κρίση είναι το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει μισθούς Βαλκανίων και τιμές Βρυξελλών, που οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι στα ίδια επίπεδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας σε εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» εκτίμησε: «Κρίση έχουμε όταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε εργαζόμενους πτυχιούχους, σαν αυτούς που είδα στους ορόφους των υπηρεσιών του δήμου της Αθήνας, να δουλεύουν ως συμβασιούχοι και με προγράμματα ανασφάλιστης εργασίας και να μην ξέρουν όταν λήγει το εξάμηνο τι θα τους ξημερώσει».
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμα άμεσα μέτρα που θα δώσουν «ανάσα στους χαμηλόμισθους, στους εργαζόμενους που περνάνε πάρα πολύ δύσκολα, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους νέους και τις νέες αυτού του τόπου που αισθάνονται ότι δεν έχουν ελπίδα για το αύριο».
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε προκλητική την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων για ένα χρόνο: «Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία αποτελεί και το γεγονός ότι κάποιοι άπληστοι τραπεζίτες, την ώρα που στραγγαλίζουν την κοινωνία και κάποιοι πολιτικοί συμφωνούν μαζί τους, προτείνουν περίοδο χάριτος με κεφαλαιοποίηση των τόκων».
»Πράγμα που σημαίνει στην πραγματικότητα 3% επιπλέον επιβάρυνση για ένα 20ετές δάνειο. Δηλαδή, το κόστος να το πληρώνει ο δανειολήπτης» είπε.
Σχολιάζοντας την απόφαση για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να αφήσουμε τις ψεύτικες υποκριτικές δηλώσεις περί χαλάρωσης ενός Συμφώνου, που είναι ήδη κουρελόχαρτο, κι ας μιλήσουμε για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο Σύμφωνο με άξονα την κοινωνική ανασυγκρότηση, την κοινωνική ευημερία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».
Νωρίτερα την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το 40ό λύκειο Γκράβας, απ όπου ζήτησε να αυξηθούν οι δαπάνες για όλες τις βαθμίδες της δημόσιας Παιδείας και να κλείσει η πόρτα στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Το 84% των Γάλλων θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας
- Γροιλανδία: Δόθηκαν στους κατοίκους «οδηγίες αντιμετώπισης κρίσης», ενώ ο Τραμπ λέει ότι το νησί είναι των ΗΠΑ
- «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» τραγούδησαν στην Σάκκαρη οι Ελληνες της Μελβούρνης
- Γερμανία: Η ένταξη στην τρέχουσα μορφή του «Συμβουλίου Ειρήνης» δεν είναι εφικτή, λέει η κυβέρνηση σε υπηρεσιακό έγγραφο
- Οι πρώτες πινελιές της ανθρωπότητας: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη τέχνη σπηλαίων στην Ινδονησία


