Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι μαθητές της Θεσσαλονίκης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μορφές διαμαρτυρίας, πέραν των καταλήψεων, όπως συλλαλητήρια και κλείσιμο δρόμων, άφησαν μαθητές της Επιτροπής του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
103
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις καταλήψεις τους εμφανίστηκαν μαθητές της Επιτροπής του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Αφησαν, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο «αλλαγής πλεύσης» στον τρόπο διαμαρτυρίας τους, υπό μορφή συλλαλητηρίων, κλείσιμο δρόμων κ.λπ.
Οι μαθητές διευκρίνισαν ότι η μορφή και η πορεία των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν από κάθε σχολείο ξεχωριστά, στο πλαίσιο των γενικών τους συνελεύσεων.
Το Συντονιστικό, ύστερα από γενική συνέλευση, που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, τάσσεται κατά της ανακοίνωσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για ποινικοποίηση των καταλήψεων, υποστηρίζοντας ότι, ουσιαστικά, «απειλεί μαθητές και γονείς με μαθητοδικεία».
Οι μαθητές κατήγγειλαν φαινόμενα αυταρχισμού σε σχολεία, ελλείψεις σε υποδομές και διπλοβάρδιες, κυρίως στα ΕΠΑΛ, ενώ ζήτησαν, μεταξύ άλλων, αύξηση δαπανών για την παιδεία, πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στα σχολεία ανά 15ήμερο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Αγώνα των Σχολείων, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε κατάληψη 60-70 Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ σύμφωνα με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης παρατηρείται τάση αποκλιμάκωσης.
Εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 14ο και 21ο Γυμνάσιο και Λύκειο (Γ. Παπανδρέου και Σοφούλη) και πορεία προς τη νομαρχία, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα γονείς, μαθητές και καθηγητές των συστεγαζόμενων σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για τη διπλοβάρδια και την καθυστέρηση ανέγερσης νέου σχολείου, σε παρακείμενο εξασφαλισμένο οικόπεδο, όπου στεγάζεται η αστυνομία.
Οι διαδηλωτές είχαν συνάντηση με τον αντινομάρχη, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, Διονύση Ψωμιάδη. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Μαθητών του Ε Δημοτικού Διαμερίσματος κατήγγειλε τη νομαρχία για ολιγωρία και αδιαφορία, καθώς, όπως τόνισαν μέλη της, «εδώ και χρόνια δεν υπάρχει καμία πρόοδος σε ό,τι αφορά τη μελέτη ανέγερσης του νέου σχολείου, που ανέθεσε η νομαρχία, αν και το οικόπεδο είναι εξασφαλισμένο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Live η ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή για το αγροτικό
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

