Κρίσιμη εβδομάδα για τις κινητοποιήσεις καθηγητών και δασκάλων
Εντός της εβδομάδας θα αποφασίσουν οι καθηγητές εάν θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας τον Δεκέμβριο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να κάνουν ανάλογη πρόταση οι δάσκαλοι. Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται πανεπιστημιακοί και φοιτητές εν όψει της αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων.
38
Εντός της εβδομάδας θα αποφασίσουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης εάν θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας τον Δεκέμβριο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να κάνουν ανάλογη πρόταση οι δάσκαλοι. Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται πανεπιστημιακοί και φοιτητές εν όψει της αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων.
Όπως αναφέρει το Έθνος, η ΔΟΕ θα συνεδριάσει, προκειμένου να προτείνει στους συλλόγους απεργίες διαρκείας από τον Δεκέμβριο, αλλά η τελική απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων θα ληφθεί στα μέσα Νοεμβρίου και με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν δεχτεί την πρόταση αυτή και οι καθηγητές, αφού σε μια τέτοια τόσο σοβαρή κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν κοινή πορεία.
Η κρισιμότερη ημέρα θεωρείται πάντως το Σάββατο γιατί θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ, όπου οι εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν οριστικά αν θα προχωρήσουν σε απεργίες τον Δεκέμβριο. Σε περίπτωση που η πρόταση για απεργία υιοθετηθεί, θα ακολουθήσουν με αντίστοιχη απόφαση οι δάσκαλοι στα μέσα Νοεμβρίου.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θέτουν επιτακτικά -πέρα από την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία- το αίτημα για την οικονομική τους αναβάθμιση. Το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ διεκδικεί 2.000 ευρώ για τους λέκτορες και ανάλογες αυξήσεις για τις υπόλοιπες βαθμίδες, ενώ δάσκαλοι και καθηγητές 1.400 ευρώ για τους νεοδιόριστους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live η ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή για το αγροτικό
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

