53

Αποκλεισμένα από την υπόλοιπη χώρα παραμένουν επί έξι ημέρες η Λήμνος και ο Αϊ-Στράτης. Τα δύο πλοία της ΣΑΟΣ που συνέδεαν τα νησιά με το Λαύριο και την Καβάλα έχουν αποσυρθεί λόγω χρεών προς το ΝΑΤ και το πλήρωμα, που έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το πλοίο «Παναγία Σουμελά», πλοιοκτησίας της εταιρίας ΣΑΟΣ, που συνδέει τα δύο νησιά με την Αττική τέσσερις φορές την εβδομάδα, έδεσε εδώ και έξι ημέρες στο λιμάνι του Λαυρίου, λόγω χρεών στο ΝΑΤ, αλλά και χρεών μισθοδοσίας στο πλήρωμα του καραβιού που έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Ανάλογη είναι η κατάσταση του πλοίου «Σαμοθράκη» της ίδιας εταιρίας που συνδέει τη Λήμνο με την Καβάλα, το οποίο και αυτό -όποτε ταξιδεύει λόγω συχνών και σοβαρών βλαβών- αποσύρεται εντός της ημέρας, έχοντας χρέη στο ΝΑΤ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην απομόνωση και την οικονομική καταστροφή των κατοίκων των νησιών μελετά να δώσει προσωρινή ανάσα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διά της μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς τη Λήμνο με αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ