
Αναβάθμιση του αποτρεπτικού πυρηνικού συστήματος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μεντβέντεφ
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουγία ενός αναβαθμισμένου αποτρεπτικού πυρηνικού συστήματος για τη Ρωσία ως το 2020, συμπεριλαμβανομένου ενός διαστημικού αμυντικού συστήματος και νέων πυρηνικών υποβρυχίων. Συμφωνίες με τη Ρωσία υπέγραψε η Βενεζουέλα.
91
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την Παρασκευή σχέδια για τη δημιουγία ενός αναβαθμισμένου αποτρεπτικού πυρηνικού συστήματος για τη Ρωσία ως το 2020. Σε αυτό περιλαμβάνεται ένα διαστημικό αμυντικό σύστημα και νέα πυρηνικά υποβρύχια.
«Ένα εγγυημένο αποτρεπτικό πυρηνικό σύστημα για διάφορες στρατιωτικές και πολιτικές περιστάσεις θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί ως το 2020», δήλωσε ο Ντ.Μεντβέντεφ στους αρχηγούς του ρωσικού στρατού έπειτα από γυμνάσια που έγιναν στην περιοχή των νότιων Ουραλίων, Ορενμπούργκ.
«Προγραμματίζεται η κατασκευή σε ευρεία κλίμακα νέων τύπων πολεμικών πλοίων, κυρίως πυρηνικών υποβρυχίων εξοπλισμένων με πυραύλους κρουζ και υποβρυχίων πολλαπλών σκοπών. Θα δημιουργηθεί ένα σύστημα αεροπορικής και διαστημικής άμυνας» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι αυτή η αναβάθμιση δεν θα επηρεάσει την ισορροπία των δυνάμεων, όσον αφορά τα αποτρεπτικά πυρηνικά συστήματα. Η Κ.Ράις δήλωσε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters ότι το αμερικανικό πυρηνικό αποτρεπτικό σύστημα είναι «ικανό» και «ρωμαλέο».
Επίσκεψη Τσάβες
Συμφωνίες για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας υπέγραψαν αξιωματούχοι της Ρωσίας και της Βενεζουέλας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία, επανέλαβε την «πλήρη, λιτή, αλλά πολύ σταθερή υποστήριξη για τη δράση της Ρωσίας» στη Γεωργία. Ωστόσο η Βενεζουέλα δεν προχώρησε σε αναγνώριση των αποσχεισθισών περιοχών της Γεωργίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Ούγκο Τσάβες για την «ηθική υποστήριξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Σακελλαρίδης: Έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να παραμένει ο Λαζαρίδης
- Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε περιοχή του Κιέβου – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Ταμπουρωμένος ο δράστης
- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή – Ιωνικός 30-23: Βήμα πρόκρισης στους τελικούς για τους Ερυθρόλευκους
- Η Ευρώπη σε ρήξη με τον Κάνιε Γουέστ – Ακύρωση συναυλίας και στην Πολωνία
- Το Ιράν εντείνει τον έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ

