
Ο εισαγγελέας Αθανασίου θα εποπτεύει τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens
Την εποπτεία της τακτικής ανάκρισης για την υπόθεση της Siemens, η οποία διενεργείται από τον ειδικό ανακριτή Ν.Ζαγοριανό, θα έχει στο εξής ο εισαγγελέας Εφετών Π.Αθανασίου. Οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να μεταβούν σε Χάγη και Μόναχο στις 10 Οκτωβρίου για να λάβουν καταθέσεις, μεταξύ άλλων και από τον Ρ.Σίκατσεκ.
38
Την εποπτεία της τακτικής ανάκρισης για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η οποία διενεργείται από τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν.Ζαγοριανό, θα έχει από εδώ και στο εξής ο εισαγγελέας Εφετών Π.Αθανασίου.
Όπως αναφέρει Το Βήμα την Πέμπτη, ο κ. Αθανασίου ορίστηκε να εποπτεύσει τη συγκεκριμένη ανάκριση, καθώς πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε τις ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου και κατά συνέπεια γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη δικογραφία και τις δυσκολίες της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος του δεν θα είναι τυπικός, αλλά αντίθετα ιδιαίτερα ουσιαστικός και ενεργός κατά την πορεία της ανακριτικής διαδικασίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, στις 10 Οκτωβρίου θα μεταβεί μαζί με τον ανακριτή κ. Ζαγοριανό σε Χάγη και Μόναχο, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία για την υπόθεση με Ελβετούς και Γερμανούς ομολόγους του και να λάβουν καταθέσεις από εμπλεκομένους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο πρόσφατα καταδικασθείς από τη γερμανική Δικαιοσύνη και πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ