
Αυξημένο κατά 3% το τιμολόγιο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ από την 1η Οκτωβρίου
Από την 1η Οκτωβρίου 2008 αυξάνεται κατά 3% το τιμολόγιο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, βάσει κοινής υπουργικής απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται και αύξηση από 1/3/2009 στα τέλη αποχέτευσης.
93
Από την 1η Οκτωβρίου 2008 αυξάνεται κατά 3% το τιμολόγιο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, βάσει κοινής υπουργικής απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων έργων Γ.Σουφλιάς.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας «η αναπροσαρμογή αυτή είναι σε ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον πληθωρισμό των 20 μηνών, που μεσολάβησαν από την προηγούμενη αναπροσαρμογή, η οποία είχε γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2007 και ήταν σε ποσοστό επίσης 3%, και πάλι χαμηλότερα από τον πληθωρισμό».
Με την ίδια ΚΥΑ αναπροσαρμόζεται το ποσοστό των τελών αποχέτευσης στο 70% και από την 1.3.2009 το ποσοστό αυτό αναπροσαρμόζεται στο 75%.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό των τελών αποχέτευσης μετράται επί της αξίας του καταναλισκόμενου ύδατος.
Για απαράδεκτη αύξηση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης «σε περίοδο σκληρής λιτότητας και καλπάζουσας ακρίβειας η κυβέρνηση αντί να ακολουθήσει μια πολιτική συγκράτησης και μείωσης των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ενέκρινε κατά απαράδεκτο τρόπο νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης, οι οποίες φτάνουν να αυξάνουν τα τέλη αποχέτευσης μέχρι το εξωφρενικό ποσοστό του 75%!».
«Δυστυχώς, η κυβέρνηση θέτει πάνω από το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, τα κέρδη και τα συμφέροντα των μετόχων των, κατά τα άλλα, κοινωφελών δημόσιων επιχειρήσεων, στην προοπτική της πλήρους ιδιωτικοποίησής τους. Η κυβέρνηση με αυτές τις αντικοινωνικές επιλογές της εξωθεί την οικονομία στον κατήφορο και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην απόγνωση και το αδιέξοδο» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότια Κορέα: Φυλάκιση 90χρονης για ξέπλυμα χρημάτων από εμπόριο ναρκωτικών που έκανε ο γιος της
- Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 10,7 εκ. ευρώ για το «9» σε 1,5 χρόνο!
- Σακελλαρίδης: Άμεση αποπομπή του προκλητικού και ψεύτη Λαζαρίδη από την κυβέρνηση
- «Ανεπίσημο χωρίς να είναι ατημέλητο» – Tο φανελένιο πουκάμισο κάνει την επανεμφάνισή του
- Απαγόρευση μεταγραφών επιβλήθηκε στην Παρτιζάν
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
