Με κέρδη 0,18% πάνω από τις 3.300 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, με τα αρχικά κέρδη να περιορίζονται προς το τέλος των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, με τα αρχικά κέρδη να περιορίζονται προς το τέλος των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 3.302,57 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 157,1 εκατ. ευρώ.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης Altec (-22,50% στα 62 λεπτά) και Microland (-18,31% στα 2,81 ευρώ) μετά την προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης από τον ΟΤΕ.
Η αίτηση για προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης του ΟΤΕ, που συζητήθηκε τη Δευτέρα, απορρίφθηκε. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.
Η θετική κίνηση ορισμένων τραπεζικών μετοχών και blue chips βοήθησε την αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος.
Κέρδη 1,42% στα 18,62 ευρώ για την Alpha Bank, 1,62% στα 23,80 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και 1,18% στα 17,10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.
Σημειώνεται ότι Alpha Bank και ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου την Τρίτη και την Πέμπτη οι Εθνική (-0,28% στα 28,87 ευρώ), ΟΤΕ (-0,58% στα 13,70 ευρώ), ΔΕΗ (-0,87% στα 18,24 ευρώ) και Intralot (+0,21% στα 9,72 ευρώ).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,25%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε πτώση 0,21% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με απώλειες 1,42%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 92 ενισχύθηκαν, 115 υποχώρησαν και 122 παρέμειναν αμετάβλητες.
* Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν πτωτικές τάσεις, εν μέσω ανησυχιών για επέκταση της πιστωτικής κρίσης.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,64% στις 3.291,13 μονάδες.
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,75% στις 4.367,58 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,40% στις 6.317,28 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,68% στις 12.878,66 μονάδες.
** Στη Γουόλ Στριτ, επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις μετά το «κανόνι» της αμερικανικής τράπεζας Columbian Bank and Trust Co. Το «κανόνι» είναι ένατο στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο από την έκρηξη της κρίσης των subprime.
Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,89% στις 11.524,50 μονάδες, ο Standard & Poors 500 κατά 0,77% στις 1.282,22 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,86% στις 2.394 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρίνιο: «Δεχόμουν απειλές και είδα όπλο» – Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για τη δολοφονία του κοινοτάρχη
- Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο δρόμος του καλού
- Δεν θα πάει στο Νταβός ο Μερτς για το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Ο ΟΗΕ είναι το σύστημά μας για διασφάλιση της ειρήνης», λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
- «Φωτιά» το ενεργειακό κόστος σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Κόντρα Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ευλογιά και τον «ορό της αλήθειας»
- Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η πτήση του Κ. Μητσοτάκη στη Ζυρίχη – Δεν πάει σήμερα στο Νταβός

