
Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Ζιμπάμπουε
Νέος γύρος... αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Ζιμπάμπουε. Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τάμπο Μπέκι, δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
30
Νέος γύρος… αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Ζιμπάμπουε. Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Οι δηλώσεις του προέδρου Τάμπο Μπέκι έγιναν μετά το τέλος της συνόδου των χωρών-μελών της Νοτιοαφρικανικής Κοινότητας για την Ανάπτυξη (SADC), με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Ζιμπάμπουε.
Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος επισήμανε πάντως πως μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, αλλιώς δεν θα έχει διάρκεια.
«Μια συμφωνία που θα επιβληθεί από το εξωτερικό δεν θα διαρκέσει» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Toi & Moi: Πέθανε ο συνιδρυτής, Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος
- Προκόπης Παυλόπουλος: Η διεκδίκηση των κλαπέντων από τους Βουλγάρους χειρογράφων και κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο
- Η Τουρκία επιμένει στον όρο «Τουρκικά Στενά» με νέα επιστολή της στον ΟΗΕ
- Child Benefit Boost: Who Gets Up to €150 Per Child
- Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία του 20χρονου Νικήτα – «Το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο», λένε οι συγγενείς του
- Γερμανία: Το 52% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μερτς θα εξαντλήσει τη θητεία της – Σταθερό προβάδισμα για την AfD
