
Έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Νότια Οσετία απηύθυνε ο Κάχι Καχιασβίλι
Ώρες αγωνίας περνάει ο Κάχι Καχιασβίλι. Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με τα χρώματα της Γεωργίας και της Ελλάδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Οσετία. Το πατρικό σπίτι του είναι πλέον μισογκρεμισμένο, ενώ ο πατέρας του και αρκετοί δικοί του άνθρωποι βρίσκονται στη δίνη του πολέμου.
89
Ώρες αγωνίας περνάει ο Κάχι Καχιασβίλι. Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με τα χρώματα της Γεωργίας και της Ελλάδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Οσετία. Το πατρικό σπίτι του είναι πλέον μισογκρεμισμένο, ενώ ο πατέρας του και αρκετοί δικοί του άνθρωποι βρίσκονται στη δίνη του πολέμου.
Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αlter απεύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες:
«Πρέπει να κάνουμε κάθε δυνατό για να σταματήσει ο πόλεμος. Έχω εκεί πολλούς φίλους, συγγενείς, ενώ το μισό μου σπίτι έχει καταστραφεί. Τη στιγμή που σκεφτόμαστε πώς θα πάρουμε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ρώσοι χτυπάνε άμαχο πληθυσμό, πεθαίνουν άνθρωποι.
» Δεν ξέρεις πού να κρυφτείς, όλοι πέφτουν στο έδαφος, όπου μπορούν για να σωθούν. Η Νότια Οσετία δέχεται επίθεση από παντού. Εύχομαι να μην ζήσει κανένας άνθρωπος, καμία χώρα αυτά που ζουν αυτή τη στιγμή εκεί».
Η επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους είναι δύσκολη.
«Που και που, πιάνει το κινητό τηλέφωνο, αλλιώς προσπαθούμε να ενημερωθούμε από το ίντερνετ και την τηλεόραση. Δεν έχουν ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Μέχρι τώρα 2.000 άτομα έχουν σκοτωθεί. Είναι η πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα. Θα ήθελα να είμαι και στην πόλη μου και στην Κίνα, αλλά δεν γίνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο για διαφορετικούς λόγους. Θέλω να απευθύνω μήνυμα ειρήνης.
» Να σταματήσει ο πόλεμος. Καλή επιτυχία και στην Ελλάδα και στην Γεωργία, που ζει με τόσο αγωνία αυτές τις στιγμές» ήταν τα λόγια του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Ο Μοντέρο βγήκε στην καλύτερη πεντάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα
- Ρόμα: Η κρίσιμη μάχη με την UEFA και το στοίχημα των 60 εκατομμυρίων
- Ναταλία Δραγούμη – Αλέξης Γεωργούλης: Πώς είναι η συνεργασία τους στο θέατρο
- «Νέα εποχή» στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος – Πειραματικό χάπι διπλασιάζει την επιβίωση
- AI κάμερες στον ΗΣΑΠ για την εισιτηριοδιαφυγή – Στον Περισσό τοποθετήθηκε η πρώτη, ποιος ο σκοπός τους
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν με ξαναχτυπήσεις θα καλέσω την Αστυνομία» – Οι φωνές της 39χρονης που καλούσε σε βοήθεια

