
Προφυλακίστηκαν οι υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών στο πλοίο «Friendshipgas»
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών στο «Friendshipgas», μετά την πολύωρη απολογία τους. Την Τετάρτη καταθέτουν ο υπεύθυνος εργοδηγός, ο τεχνικός ασφαλείας και ο πλοίαρχος. Επαγγελματική και οικονομική στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων υποσχέθηκε ο υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας.
103
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών στο πλοίο «Friendshipgas», στο οποίο συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.
Τα δύο αδέλφια που είχαν αναλάβει την εκτέλεση των εκτεταμένων εργασιών, αλλά την είχαν εκχωρήσει στον υπερεργολάβο, υποστήριξαν κατά την τετράωρη απολογία τους στην 5η ανακρίτρια Πειραιά ότι μετά την ανάθεση των εργασιών στον υπερεργολάβο-ελασματουργό δεν είχαν καμία πλέον ευθύνη για τους όρους ασφαλείας στις δεξαμενές του με σημαία Μάλτας πλοίου.
Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσουν ο υπεύθυνος εργοδηγός, ο τεχνικός ασφαλείας και ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος του υγραεριοφόρου πλοίου.
Εναντίον όλων των κατηγορουμένων για τον τραγικό θάνατο των οκτώ εργατοτεχνικών, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών, επίσης κατά συρροή.
Παράλληλα με το έργο της 5ης ανακρίτριας, εισαγγελέας, ο οποίος έχει την πλήρη εποπτεία στις συνεχιζόμενες έρευνες των πραγματογνωμόνων στις δεξαμενές και τα απύθμενα του πλοίου, εξετάζει εξονυχιστικά τη γνησιότητα του πιστοποιητικού του «Friendshipgas», που είχε εκδοθεί για τις εργασίες με τη χρήση φλόγας, στη δεξαμενή Νο 3.
Επαγγελματική αποκατάσταση στις οικογένειες των θυμάτων υποσχέθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς δήλωσε ότι θα προσληφθεί άμεσα ένα μέλος από κάθε οικογένεια των οκτώ θυμάτων στο Λιμενικό Σώμα ή σε υπηρεσίες του υπουργείου, ανάλογα με τα προσόντα του.
Επίσης, όπως επισήμανε ο υπουργός, θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, ενώ έδωσε εντολή να ενισχυθεί με προσωπικό το Λιμεναρχείο Περάματος.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυψέλη: Μυστήριο με το υγρό τσιμέντο που πλημμυρίζει δρόμους της περιοχής
- Ψάχνει ανατροπή του 3-0 η ΑΕΚ κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο
- «Βράζουν» στη Ρεάλ με τη διαιτησία: Την… έπεσαν στον Βίντσιτς με τη λήξη του ματς με την Μπάγερν (vid)
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
