53

Αιφνιδιαστική έφοδο πραγματοποίησε, την Παρασκευή, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του, ερευνώντας τις καταγγελίες για κυκλώματα παράνομων μεταφορών και άλλες «σκοτεινές» υποθέσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το κλιμάκιο της ΥπΕΕ θα κάνει «φύλλο και φτερό» όλες τις συμβάσεις του οργανισμού στο εμπορικό κομμάτι, που ο τζίρος του φθάνει στα 30 εκατ. ευρώ και τις συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη υπόθεση που ερευνάται αφορά οικονομικές ατασθαλίες σχετικά με την πώληση «σκραπ», δηλαδή παλιοσίδερα για ανακύκλωση. Για την υπόθεση αυτή, τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την παραποίηση συμβάσεων και την πλαστογράφηση -ουσιαστικά- της υπογραφής του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΔΙΣΥ, έτσι ώστε οι ιδιώτες που έκαναν σύμβαση για την αποκομιδή του «σκραπ» από τον ΟΣΕ να κερδίζουν περισσότερα από αυτά τα οποία κανονικά θα έπρεπε να αποκομίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αρχές θα ελέγξουν αρκετές καταγγελίες που έχουν φθάσει στη διοίκηση του ΟΣΕ σε σχέση με οικονομικά σκάνδαλα και άλλες ατασθαλίες. Τέτοιου είδους καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων τις αποδοχές στελεχών του οργανισμού, που σε ορισμένες περιπτώσεις εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους μισθούς 7.000 ευρώ το μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ