
Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι δημόσιοι υπάλληλοι της Βρετανίας
Απεργούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι στη Βρετανία, αξιώνοντας από την κυβέρνηση Μπράουν μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις. Η 48ωρη απεργία «κλείνει» σχολεία και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία πολλών δημόσιων υπηρεσιών.
51
Απεργούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι στη Βρετανία, αξιώνοντας από την κυβέρνηση Μπράουν μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις. Η 48ωρη απεργία «κλείνει» σχολεία και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία πολλών δημόσιων υπηρεσιών.
Τα συνδικά Unison και Unite εκτιμούν πως 600.000 εργαζόμενοι στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρειο Ιρλανδία θα μετάσχουν στη διήμερη κινητοποίηση που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την αύξηση της τάξεως του 2,45% που προσφέρει η κυβέρνηση, ζητώντας να κυμανθεί στο 6%. Ωστόσο, οι δήμοι απαντούν ότι «έχουν φθάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους» ως προς τη μισθολογική αύξηση, αναφέρει το BBC.
Η αύξηση που δίδεται βρίσκεται κάτω από το ύψος του πληθωρισμού, που ανέρχεται στο 3,8%.
Από την απεργία έχουν κλείσει σχολεία και παιδικοί σταθμοί, βιβλιοθήκες, μουσεία, ενώ έχει διαταραχθεί η λειτουργία υπηρεσιών όπως η αποκομιδή των απορριμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρήστος Ράμμος: Ηχηρή παρέμβαση για το Κράτος Δικαίου – Η «κορυφή του παγόβουνου»
- Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με Ροντινέι (1-0, vid)
- «Έγκλημα» του Ομπρένοβιτς – Ο Σλοβένος ακύρωσε καθαρό γκολ του Ολυμπιακού, μετά από παρέμβαση του VAR (vid)
- Η απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους δεν θα ενισχύσει την Ευρώπη, θα την κάνει φτωχότερη
- Σοκ στη Λυών – Κίνδυνος αποκλεισμού από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οικονομικών παραβάσεων
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με ΙΧ


