Ανάπτυξη με γνώμονα το περιβάλλον ζήτησε από τη Χαλκιδική ο Γ.Παπανδρέου
Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που θα βασίζεται στην προστασία του περιβάλλοντος και όχι στην τσιμεντοποίηση των δασών ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο πανεπιστημιακό δάσος του ΑΠΘ στη Χαλκιδική.
43
Η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στηριγμένο στο περιβάλλον και όχι σε χωροταξικά που τσιμεντοποιούν δασικές εκτάσεις και παραλίες, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο πανεπιστημιακό δάσος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο χωριό Ταξιάρχης Χαλκιδικής.
Ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του τμήματος Δασολογίας, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πανεπιστημιακή μονάδα αναδεικνύει μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της ελπίδας που σέβεται το περιβάλλον, αλλά και το αξιοποιεί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και παράλληλα δίνει ζωή στα χωριά και στις παραδόσεις της πατρίδας μας.
Το μοντέλο αυτό, πρόσθεσε, είναι ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που αντιδιαστέλλεται με τη λογική της τσιμεντοποίησης.
Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε και είχε συζήτηση με παράγοντες της σχολής και φοιτητές, στο σύντομο δε χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τον παρόντα αντιπρύτανη της σχολής για τη δουλειά που γίνεται, αναφέρθηκε στις καταστροφές των δασών από τις πυρκαγιές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις περσινές καταστροφές στην Ηλεία και τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν κάποιες ασύμμετρες απειλές, αλλά κάποιοι που ήθελαν να οικειοποιηθούν τις καμένες εκτάσεις για ίδιο όφελος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι το συμπόσιο της Σύμης αποφασίστηκε να διεξαχθεί φέτος στη Χαλκιδική, προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή και περιβαλλοντικά, καθώς ένα από τα μεγάλα θέματα του συμποσίου είναι το περιβάλλον και οι κλιματικές αλλαγές.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τα δάση καθώς και για έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης για τη συντήρησή τους.
Στη συνέχεια, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό του χωριού Ταξιάρχης και την πλατεία του χωριού.
Ακολούθως παρακάθησε σε γεύμα με τους βουλευτές κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στις εκλογικές τους περιφέρειες και δεν είχαν υποχρεώσεις στο θερινό τμήμα της Βουλής ή δεν ήταν σε διακοπές.
Δήλωση Ρουσόπουλου
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ.Παπανδρέου ασφαλώς γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, ξεπερνώντας χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και διαδικασίες με τη στήριξη βεβαίως πολλών επωνύμων και χιλιάδων ανωνύμων δωρητών, υλοποιεί με πρωτόγνωρους ρυθμούς ένα πρόγραμμα αρωγής των πυρόπληκτων και αναγέννησης των πληγεισών περιοχών».
Ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε επίσης ότι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν ως σήμερα και αυτές που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μέσω του ΕΛΓΑ και του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, ενώ, όπως επισήμανε προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής και επισκευής καμένων σπιτιών, αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
«Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει επίσης ότι η Ελλάδα που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες και ο ίδιος μετείχε ήταν η μόνη χώρα στην ΕΕ χωρίς κτηματολόγιο, χωρίς εθνικό χωροταξικό σχέδιο, χωρίς συγκροτημένη στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνεχίζει λέγοντας:
«Είναι σύνηθες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μηδενίζει, να απαξιώνει, να διαστρεβλώνει συνολικά το έργο της κυβέρνησης. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και μας αξιολογούν με βασικό κριτήριο την προσφορά μας στον τόπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
