«Λουκέτο» στο ΧΥΤΑ Φυλής αν δεν προχωρήσει ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα της Αττικής
Το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής σχεδιάζει στις 10 Σεπτεμβρίου ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, εάν δεν προχωρήσουν τα έργα του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Κινητοποιήσεις και από τους δημάρχους Αττικής προγραμματίζονται το φθινόπωρο.
103
Στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής προχωρά ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το κλείσιμο του ΧΥΤΑ προγραμματίστηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, Νίκος Χιωτάκης επειδή, δεν προχωράει η εκτέλεση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Ταυτόχρονα αποφασίστηκε το φθινόπωρο να γίνουν κινητοποιήσεις και από τους δημάρχους της Αττικής, τον προγραμματισμό των οποίων θα αναλάβει το κορυφαίο συλλογικό τους όργανο, η ΤΕΔΚΝΑ.
Σκοπός των κινητοποιήσεων, όπως επισημαίνει ο Νίκος Χιωτάκης, είναι η υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού, ο οποίος αν και είναι νόμος από το 2003 δεν έχει προχωρήσει, εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής, με κίνδυνο να χαθούν περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και παράλληλα να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, επειδή, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων της Αττικής.
Στην ίδια συνεδρίαση, επισημάνθηκε από τα μέλη του ΕΣΔΚΝΑ, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μετά το φθινόπωρο, αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση στο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει λίγοι δήμοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι αφενός αδιαφορούν για την αδικία που γίνεται εδώ και δεκαετίες εις βάρος των δήμων της Δυτικής Αττικής, καθώς αυτοί είναι οι μοναδικοί αποδέκτες των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και αφετέρου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτες χωματερές για τα απορρίμματά τους.
Τέλος αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2008 με τους δήμους που δεν είναι μέλη του ΕΣΔΚΝΑ στην Αττική, ώστε να απορρίπτουν τα στερεά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
