
Αρση των κυρώσεων εις βάρος της Κούβας ανακοίνωσε η ΕΕ
Η ΕΕ αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις εις βάρος της Κούβας, ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος Μπενίτα Φερέρο-Βάλντερ. Η Αυστριακή αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί το 2009. Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί το 2003.
30
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις εις βάρος της Κούβας, ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος Μπενίτα Φερέρο-Βάλντερ. Η Αυστριακή αξιωματούχος σημείωσε πάντως ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί το 2009.
Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί το 2003 και, μεταξύ των οποίων, περιλάμβαναν το «πάγωμα» των επισκέψεων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις πολλών αντιφρονούντων.
Το 2005, οι Βρυξέλλες είχαν «χαλαρώσει» τα μέτρα και η πλήρης άρση αποφασίστηκε τώρα, ώστε να ενθαρρυνθεί ο νέος πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Η Ισπανία, που είχε εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κούβα από τον Απρίλιο του 2007, πίεζε εδώ και μήνες για την άρση των κυρώσεων, κάτι όμως που έβρισκε αντίθετη την Τσεχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες
- Λίβανος: «Αγανάκτηση για τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσε το Ισραήλ
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα