28

Την πρόθεσή του για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens από τη Δικαιοσύνη, πλήρη αποκάλυψη και απόδοση ευθυνών επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε πως «δεν φοβάμαι τίποτα».

Για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την εμπλοκή τους σε αυτή την υπόθεση ο κ. Καραμανλής είπε ότι και αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Δεν είναι στις προθέσεις μου, είπε, να αναζητήσω κομματικά οφέλη από αυτή την υπόθεση, η δημοκρατία δεν θα ωφεληθεί από κορώνες, θα ωφεληθεί όταν όλα βγουν στο φως.

Εκείνο που προέχει -πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής- είναι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι «κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας δεν αναλαμβάνονται άλλες πρωτοβουλίες», άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής όταν ολοκληρωθεί το έργο της Δικαιοσύνης.

Η γενική εικόνα περί συγκάλυψης που υπήρχε στο παρελθόν έχει πλέον καταργηθεί, σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Σε ερώτηση σχετική με τις διαγραφές στελεχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η δική του στάση είναι διαχρονική και δεδομένη, το τελευταίο που ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες είναι εάν κάποιος χάσει την κομματική του ιδιότητα, αυτό που θέλουν οι Έλληνες πολίτες είναι να αποκαλυφθούν τα πάντα γύρω από την υπόθεση.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ.Καραμανλή, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός προσπαθεί εναγωνίως να αποφύγει με κάθε μέσο την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens», επισημαίνοντας ότι «κάτι θέλει να κρύψει, ότι κάτι φοβάται, ότι προτιμά να συνεχίζεται μια δικαστική διαδικασία χειραγωγούμενη, με επιλεκτικές διαρροές».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η δε καινοφανής θεωρία ότι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν μπορεί να προχωρήσει όσο υπάρχει δικαστική διερεύνηση δεν είναι τίποτα άλλο από προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι ανακολουθίες του κ. Καραμανλή εξάλλου είναι παροιμιώδεις. Του υπενθυμίζουμε αρκετές περιπτώσεις, όταν ήταν στην αντιπολίτευση όπου ζητούσε Εξεταστική Επιτροπή, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ