Πράσινο φως από την Κυβερνητική Επιτροπή στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε τη ρύθμιση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών, καθώς και μία σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ των οποίων η αυστηροποίηση των διατάξεων για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. «Καμία συζήτηση» για την υπόθεση της Siemens.
28
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομοφώνως την Τετάρτη τη ρύθμιση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, καθώς και μία σειρά άλλων θεμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων η αυστηροποίηση των διατάξεων για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
Όπως είπε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, η εισήγησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς επιδίωξη ήταν να υπάρξει απόλυτη συστοιχία του συμφώνου με το θεσμό του γάμου.
Μεταξύ των ρυθμίσεων που εγκρίθηκαν είναι και η ρύθμιση να εκδίδεται το αυτόματο διαζύγιο σε δύο από τα τέσσερα χρόνια που ισχύει σήμερα. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Siemens, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση και πρόσθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
* Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν στην Κυβερνητική συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας νέων Εφετείων, γι΄αυτό δε καθ αυτό το θέμα δήλωσε πως το γνωρίζει και δεν έχει κάτι περισσότερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι λένε τα ΕΛΤΑ για την παράσυρση της υπαλλήλου από όχημα πελάτη στα Βριλήσσια
- Το «strength of schedule» της Euroleague: Το δύσκολο φινάλε του Παναθηναϊκού, στη… μέση ο Ολυμπιακός (pic)
- «Θηλιά» η στεγαστική κρίση και η ακρίβεια – Ποιοι πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα
- Το μυστηριώδες ψυχεδελικό μανιτάρι που κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν «μικροσκοπικά ανθρωπάκια»
- ICE… age στις ΗΠΑ – Όταν η μπουκιά παγώνει στον αέρα μαζί με το πιρούνι (βίντεο)
- Κωνσταντινούπολη: Εντοπίστηκε στον Βόσπορο η σορός αγνοούμενου Ρώσου κολυμβητή χωρίς άκρα και κεφάλι

