
Ανευ όρων επιστροφή των Υψιπέδων του Γκολάν στη Συρία αξιώνει η Τεχεράνη
Το Ισραήλ πρέπει να επιστρέψει τα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία χωρίς όρους, αξίωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, «απαντώντας» στις Ισραηλινή ΥΠΕΞ που έθεσε ως προϋπόθεση τη διακοπή των σχέσεων της Δαμασκού -μεταξύ άλλων- με την Τεχεράνη.
28
Το Ισραήλ πρέπει να επιστρέψει τα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία χωρίς όρους, αξίωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, εν μέσω των διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Συρίας με τη μεσολάβηση της Τουρκίας.
«Υποστηρίζουμε τη Συρία στο θέμα της επιστροφής του Γκολάν και δεν θεωρούμε ότι το σιωνιστικό κράτος μπορεί να θέσει όρους για το θέμα αυτό», ανέφερε ο Μοτακί στους δημοσιογράφους.
Το Ισραήλ «βρίσκεται σε τέτοια θέση που πρέπει αναπόφευκτα να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη. Με λίγη τύχη θα αποσυρθεί από όλα τα Παλαιστινιακά Εδάφη», πρόσθεσε.
Το Ισραήλ και η Συρία ανακοίνωσαν την Τετάρτη την δέσμευσή τους για έμμεσες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Τουρκίας.
Επίκεντρο των συνομιλιών είναι η αποχώρηση των Ισραηλινών από τα Υψίπεδα του Γκολάν, που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967 και προσήρτησε το 1981, με αντάλλαγμα την ειρήνη.
Την περαμσένη Πέμπτη, η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζπίπι Λίβνι έθεσε ως όρο για να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες με την Δαμασκό την «διακοπή των σχέσεών της με το Ιράν, τη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και την (παλαιστινιακή) Χαμάς, καθώς και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Διόδια σε κρυπτονόμισμα για να διέλθουν τα δεξαμενόπλοια ζητά το Ιράν
- Γαλάτσι: Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο ανήλικοι που επέβαιναν σε κλεμμένο δίκυκλο
- LIVE: Μπράγκα – Μπέτις
- «Τη μέγιστη ποινή» σε βάρος της «Ketamine Queen» ζητά για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι η μητριά του
- Ολλανδία – Ελλάδα 11-14: «Σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του World Cup η Εθνική
- Παροξυσμός για τον Βεζένκοφ στη Σόφια

