Μεγάλη πτώση στην τιμή του ρυζιού μετά τις νέες εξαγωγές από Πακιστάν και Ιαπωνία
Πτωτικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κινείται η τιμή του ρυζιού στις διεθνείς αγορές, μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων, καθώς η πρόβλεψη για αύξηση εξαγωγών από το Πακιστάν και την Ιαπωνία περιορίζει τις ανησυχίες για την προσφορά.
27
Πτωτικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κινείται την Παρασκευή η τιμή του ρυζιού στις διεθνείς αγορές, μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων, καθώς η πρόβλεψη για αύξηση εξαγωγών από το Πακιστάν και την Ιαπωνία περιορίζει τις ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά.
Το ρύζι για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 1,02 δολάρια ή 5% στα 19,32 δολάρια ανά 100 λίβρες, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τις 2 Απριλίου. Στις 24 Απριλίου είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο-ρεκόρ των 25,07 δολαρίων.
Το ρύζι υποχώρησε αυτή την εβδομάδα κατά 14%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις 2 Ιουλίου 2004.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Πακιστάν, η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής ρυζιού στον κόσμο, θα επιτρέψει την εξαγωγή 1 εκατ. μετρικών τόνων, καθώς οι εσωτερικές ανάγκεςεξασφαλίστηκαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας ένωσης εξαγωγής ρυζιού.
Το βασικό είδος διατροφής για το 50% των κατοίκων του πλανήτη, έχει σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς κάποιες εξαγωγικές χώρες, όπως το Βιετνάμ και η Ινδία, μείωσαν τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό για να καλύψουν τις εσωτερικές τους ανάγκες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»
