Ένοχος κρίθηκε ο ντετέκτιβ των σταρ, Αντονι Πελικάνο
Ένοχος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε ο Αντονι Πελικάνο, γνωστός και ως ο «ντετέκτιβ των σταρ». Ο 64χρονος άνδρας αναμένεται να περάσει στη φυλακή το υπόλοιπο της ζωής του. Με ικανοποίηση έγινε δεκτή στο Χόλιγουντ η είδηση της ενοχής του.
43
Ένοχος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε από δικαστήριο του Λος Αντζελες ο Αντονι Πελικάνο, γνωστός και ως ο «ντετέκτιβ των σταρ», ο οποίος χρησιμοποιούσε κάθε μέσο -θεμιτό ή αθέμιτο- για να προστατεύσει τους πελάτες του.
Γι αυτό, άλλωστε,και η είδηση της ενοχής του έγινε δεκτή στο Χόλιγουντ με ικανοποίηση.
Σύμφωνα με το BBC, ο 64χρονος Πελικάνο αναμένεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Ωστόσο, η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.
«Βασιστήκαμε στα στοιχεία της υπόθεσης. Είχαμε πάρα πολλά στοιχεία» υποστήριξε η πρόεδρος του σώματος των ενόρκων.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βάρυναν, και για τις οποίες κρίθηκε ένοχος, είναι αυτές της εκβίασης και της παράνομης ηχογράφησης τηλεφωνικών συνομιλιών.
Η δίκη του Αντονι Πελικάνο διήρκεσε εννέα εβδομάδες και θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί χολιγουντιανό δικαστικό δράμα, αφού στη διάρκειά της αποκαλύφθηκαν υποθέσεις εκβιασμών, ακόμα και απειλών κατά της ζωής…
Η είδηση της δικαστικής απόφασης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και ανακούφιση στο Χόλιγουντ, αφού όσοι έμπαιναν στο στόχαστρό του συχνά έβλεπαν τα αυτοκίνητά τους να καταστρέφονται, τα σπίτια τους να παραβιάζονται και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες να γίνονται αντικείμενο εκβιασμών.
«Είμαστε ανακουφισμένοι. Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση των ενόρκων» δήλωσε στο Associated Press ο ηθοποιός Κιθ Κάρανταϊν, ένα από τα θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών του Πελικάνο.
Όσο για τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Γκάρι Σάντλινγκ, θύματα και αυτοί του ντετέκτιβ, οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δικαστική απόφαση.
Εκτός από τον Πελικάνο, ένοχοι κρίθηκαν και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αστυνομικός, ένα στέλεχος εταιρείας τηλεπικοινωνιών και ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Διώξεις είχαν ασκηθεί κατά συνολικά 14 ατόμων, επτά εκ των οποίων -ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Τζον Μακ Τίρναν και ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Hollywood Records Ρόμπερτ Φάιφερ- δήλωσαν ένοχοι για τα αδικήματα της ψευδορκίας και συνωμοσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442