51

Αλλεπάλληλες εκρήξεις έσπειραν πανικό την Τρίτη σε κεντρικές και πολυσύχναστες αγορές της πόλης Τζαϊπούρ στο δυτικό τμήμα της Ινδίας.

Τουλάχιστον 60 νεκροί και 150 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από την τοπική αστυνομία, τα νοσοκομεία και ανταποκριτές διεθνών μέσων.

Μαρτυρίες μιλούν για επτά βόμβες, πολλές τοποθετημένες πάνω σε ποδήλατα οι οποίες εξεράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών.

Η πλέον φονική έκρηξη σημειώθηκε σε μια από τις κεντρικές αγορές της πόλης, δίπλα στην οποία υπάρχει ένας ινδουιστικός ναός όπου μεγάλος αριθμός πολιτών κατευθυνόταν για να προσευχηθεί.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Η συγκεκριμένη πόλη ανήκει στο κρατίδιο Ραζαστάν και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για Ινδούς και ξένους τουρίστες.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό στους πολίτες που έτρεχαν να προφυλαχθούν, γεγονός που οδήγησε σε προσωρινό χάος στην περιοχή. Η αστυνομία εικάζει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αμέσως μετά τις βομβιστικές επιθέσεις τέθηκαν σε υψίστη ετοιμότητα οι αρμόδιες αρχές όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας και της πρωτεύουσας.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σίνχ καταδίκασε τις επιθέσεις και απηύθυνε έκκληση για την επικράτηση ηρεμίας στην τουριστική πόλη των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ