91

Θρίλερ με τη σύλληψη άνδρα που θεωρήθηκε ότι είναι ο Αμπου Αγιούμ αλ-Μάσρι, ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ιρακινοί αξιωματούχοι έσπευσαν να μεταδώσουν την είδηση για τη σύλληψη του άνδρα, λίγο αργότερα όμως η είδηση διαψεύστηκε από τον αμερικανικό στρατό.

«Δεν έχουν συλλάβει τον Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ. Εχουν συλλάβει κάποιον με το ίδιο όνομα, όμως δεν είναι αυτός (ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα)» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ.

Ο στρατηγός Αμπντέλ Καρίμ Χαλάφ, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιρακίγια ότι συνελήφθη την προηγουμένη ημέρα στη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη Νινίβ ένας άνδρας, λέγοντας ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ.

Ο άνδρας συνελήφθη σε σπίτι στη Μοσούλη την ώρα που κοιμόταν.

Ο Αλ Μάσρι, γνωστός και ως Αμπού Χάμτσα αλ-Μουχατζίρ, θεωρείται ότι ανέλαβε τα ινία της οργάνωσης από τον Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι λίγο μετά το θάνατο του τελευταίου από αμερικανική αεροπορική επιδρομή τον Ιούνιο του 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό