Εκτός Formula 1 η Super Aguri
Τα οικονομικά προβλήματα και η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με γερμανικό όμιλο εταιρειών οδήγησαν την ιαπωνική ομάδα στην απόσυρσή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
Tην αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 ανακοίνωσε η Super Aguri, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν την ιαπωνική ομάδα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την εξαγοράς της ομάδας από την Magma Group, η Super Aguri αποσύρεται από την ενεργό δράση, μειώνοντας στις 10 τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.
Κατακτώντας τους πρώτους βαθμούς στην 22η συμμετοχή της σε αγώνα της Formula 1, η ιαπωνική ομάδα τερμάτισε το 2007 στην ένατη θέση των κατασκευαστών, μπροστά από την Spyker Ferrari.
Παρόλα αυτά, τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η μη αποπληρωμή των χορηγιών της περασμένης χρονιάς δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Aguri Suzuki να συνεχίσει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.
Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Super Aguri, ευχαρίστησε δημόσια την Honda και την Bridgeston για την υποστήριξή τους, τον Anthony Davindson και τον Takuma Sato για τις προσπάθειές τους και τέλος, όλους τους φίλους της ομάδας για την αφοσίωσή τους σε αυτήν.
Από την πλευρά του ο Takuma Sato δήλωσε ξαφνιασμένος και ταυτόχρονα απογοητευμένος από την απόφαση της ομάδας και την έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα έδιναν οριστικό τέλος στα οικονομικά προβλήματα της Super Aguri.
auto.in.gr
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας
- Πάτρα: Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
- Η EE προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λέει η φον ντερ Λάιεν