Με κέρδη 2,13% πάνω από τις 4.300 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Σημαντικά κέρδη σημείωσε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον γενικό δείκτη να τερματίζει πάνω από τις 4.300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
27
Σημαντικά κέρδη σημείωσε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2.13% στις 4.303,77 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 546,2 εκατ. ευρώ.
Το κλίμα στις διεθνείς αγορές βελτιώθηκε μετά την ανακοίνωση των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Κέρδη 1,46% στα 19,40 ευρώ για τον ΟΤΕ, καθώς κυβέρνηση και η Deutsche Telekom συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα αναφορικά με την πώληση επιπλέον ποσοστού 3% του ΟΤΕ στον γερμανικό όμιλο, όπως είπε την Παρασκευή ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο Reuters.
Την τιμητική τους είχαν και σήμερα οι τράπεζες, με το μετοχή της Εθνικής να κλέβει την παράσταση με κέρδη 6,02% στα 37,70 ευρώ.
Μεγάλα κέρδη σημείωσαν ακόμα οι Alpha (+3,20% στα 22,60 ευρώ), Eurobank (+3,12% στα 20,50 ευρώ), Πειραιώς (+3,48% στα 22,60 ευρώ) και Αγροτική Τράπεζα (+2,14% στα 2,87 ευρώ).
Τέλος, από τις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο ξεχώρισαν οι ΕΧΑΕ (+4,71% στα 14,66 ευρώ), Μυτιληναίος (+2,85% στα 9,38 ευρώ), Intralot (+3,10% στα 13,30 ευρώ) και Τιτάν (+3,63% στα 29,72 ευρώ).
Από τις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο ξεχώρισαν οι MIG (+3,27% στα 5,68 ευρώ), ΔΕΗ (+2,19% στα 27,08 ευρώ), ΕΛΤΕΧ (+4,44% στα 8 ευρώ), ΓΕΚ (+5,06% στα 8,72 ευρώ) και Μυτιληναίος (+2,01% στα 9,12 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 2,87%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 1,53% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατά 1,14%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 189 ενισχύθηκαν, 56 υποχώρησαν και 84 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»