93

Η 75η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 3,20 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007.

Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών την 29η Απριλίου 2008. Από την 30η Απριλίου 2008 (ημερομηνία αποκοπής) η μετοχή της ΤτΕ θα είναι διαπραγματεύσιμη χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος.

Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίζεται η 9η Μαΐου 2008.

Στη γενική συνέλευση ανακοινώθηκε ακόμα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά το ποσό των 22.248.671,20 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί με την έκδοση 3.972.977 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 5,60 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους σε αναλογία μίας νέας μετοχής για κάθε τέσσερις παλαιές.

Κατόπιν αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέρχεται στο ποσό των 111.243.361,60 ευρώ διαιρούμενο σε 19.864.886 μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,60 ευρώ εκάστη.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφασίστηκε από το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας και θα ισχύσει, σύμφωνα με το καταστατικό της, αφού εγκριθεί από την κυβέρνηση και δημοσιευθεί η οικεία Πράξη του υπουργικού συμβουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι νέες δωρεάν μετοχές θα διατεθούν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης η γενική συνέλευση:

  • Ενέκρινε την καταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου για το έτος 2008.

  • Εξέλεξε την ελεγκτική εταιρία Ernst & Young Α.Ε. ως ελεγκτή της Διαχείρισης του έτους 2008 και ενέκρινε την αμοιβή της.

  • Ενέκρινε την απαλλαγή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε προσωπική ευθύνη για τα πεπραγμένα και τη Διαχείριση του έτους 2007.

  • Εξέλεξε τον κ. Γεώργιο Μυλωνά και επανεξέλεξε τους κ.κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο και Μιχαήλ Χανδρή ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Εγινε επίσης ανανέωση της θητείας του κ. Γεωργίου Οικονόμου ως μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής και του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για μια εξαετία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ