27

Μείωση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η General Electric, ενώ προχώρησε στην καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την κερδοφορία του 2008, καθώς γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Η οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ και η μειωμένη ρευστότητα στις αγορές, λόγω της πιστωτικής κρίσης, άσκησαν πιέσεις στα κέρδη του ομίλου που δραστηριοποιείται και στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Τα κέρδη ανά μετοχή από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν κατά 8%, σε 0,44 δολάρια ανά μετοχή, από 0,48 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Τα κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν κατά 12% σε 4,4 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 6% σε 4,3 δισ. δολάρια ή 43 σεντς/μετοχή. Στον αντίποδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% σε 42,2 δισ. δολάρια.

Η General Electric αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους, σε 2,20-2,30 δολάρια/μετοχή, ενώ οι  αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν αύξηση κερδών στα 2,43 δολάρια/μετοχή.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press