27

Στο 25% συν μία μετοχή αναμένεται να περιοριστεί η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, αφού πωλήσει το 3% (από το 28% που σήμερα διαθέτει) στην Deutsche Telekom, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο που θα προτείνει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης στη Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα προβλέπει τα εξής:

– Το Δημόσιο θα πωλήσει το 3% στην γερμανική εταιρεία και θα διατηρήσει το 25% συν μία μετοχή.

– Η DT, που θα ανεβάσει το ποσοστό της στο 23%, θα αναζητήσει ένα άλλο 2% από την αγορά, ώστε και αυτή με τη σειρά της να ελέγχει το 25% συν μία μετοχή.

Έτσι, ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Telekom θα βρεθούν με την απόλυτη πλειοψηφία (50% συν δύο μετοχές) και τον απόλυτο έλεγχο της διοίκησης του Οργανισμού.

Οι διαπραγματεύσεις Δημοσίου – Deutsche Telekom αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ