43

Ως μορφή «βάρβαρου εκσυγχρονισμού» χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, καλώντας όλους τους νέους να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες πανεργατικές κινητοποιήσεις.

Μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση του ΚΚΕ στη Φιλοσοφική Σχολή, η κ. Παπαρήγα τόνισε:

«Αξίζει τον κόπο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, να συνταχθούν με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ταξικό κίνημα λέμε εμείς, να συνταχθούν με τους γονείς τους, τους παππούδες τους, γιατί τους αφορά, και τους αφορά άμεσα, έστω κι αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τις ανάγκες σας στα 60, στα 65 και στα 70 χρόνια».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «κοιτάζει μπροστά», είναι «εκσυγχρονιστικό», αλλά όπως εξήγησε «υπάρχει κι ο βάρβαρος εκσυγχρονισμός».

«Υπάρχει ο ριζοσπαστικός προοδευτικός εκσυγχρονισμός, υπάρχει και ο αριστερός εκσυγχρονισμός που λένε άλλοι και υπάρχει και ο επαναστατικός εκσυγχρονισμός» συνέχισε και καταλήγοντας τόνισε:

«Πάντως είναι εκσυγχρονισμός αυτό που κάνει το νομοσχέδιο. Αλλά πάνω σε εργασιακές σχέσεις βάρβαρες. Της ανασφάλειας, χωρίς σιγουριά, της περιπλάνησης, και προσαρμόζεται εκεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ