51

Γολγοθάς για το επιβατικό κοινό στα γερμανικά αεροδρόμια με εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις εξαιτίας απεργιακής κινητοποίησης της ένωσης δημόσιων υπαλλήλων. Ξεχωριστή απεργία στο Βερολίνο διαταράσσει την κίνηση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχει ακυρώσει από το πρωί της Τρίτης 80 πτήσεις και ανακοίνωσε ότι η κίνηση δεν θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα έως την Πέμπτη. Η απεργία έχει καθηλώσει στο έδαφος και 142 πτήσεις της Lufthansa -εσωτερικές και προς Ευρώπη, οι μακρινοί προοπρισμοί δεν θα επηρεαστούν.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στους αερολιμένες Στουτγάρδης, Μονάχου και Κολονίας.

Το συνδικάτο Verdi απεργεί με αξίωση μισθολογικές αύξησεις της τάξεως του 8% για τα δύο εκατομμύρια ομοσπονδιακούς και τοπικούς εργαζομένους του. Η ένωση έχει απορρίψει πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση 5% σε ορίζοντα διετίας, που «συνοδεύεται» από αύξηση των ωρών εργασίας.

Οι δύο πλευρές θα προσέλθουν ξανά σε διάλογο την Πέμπτη, αναφέρει το BBC.

Την Τρίτη μέλη του συνδικάτου που εργάζονται σε λεωφορεία, τρένα, μηχανοστάσια ύδρευσης και σχολεία πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας, ενώ την Τετάρτη απεργούν στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις.

Με απεργία την προσεχή Δευτέρα απειλεί και το συνδικάτο των οδηγών στα τρένα. Ανάλογη απεργία του συνδικάτου τον περασμένο Νοέμβριο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και το κόστος της κινητοποίησης εκτιμήθηκε στα 75 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ