Δικαιούνται να δουν τα γραπτά τους οι υποψήφιοι των Πανελληνίων
Δικαίωμα να δουν τα γραπτά τους έχουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, μετά από απόφαση του ΣτΕ το οποίο απέρριψε αίτηση του ΥΠΕΠΘ που ζητούσε να ανασταλεί απόφαση να μην χορηγούνται αντίγραφα των γραπτών των υποψηφίων.
96
Δικαίωμα να δουν τα γραπτά τους έχουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, μετά από την απόφαση του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του ΥΠΕΠΘ που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την οποία έχει κριθεί ότι το ΥΠΕΠΘ έχει την υποχρέωση να χορηγεί φωτοαντίγραφα των γραπτών των υποψηφίων των ή να επιτρέπει σε αυτούς να διαβάζουν τα γραπτά τους.
Στην Αρχή είχαν προσφύγει δέκα υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων του 2006, στους οποίους το ΥΠΕΠΘ αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα των γραπτών τους. Η Αρχή έχει κρίνει ότι η άρνηση αυτή του ΥΠΕΠΘ είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επιπλέον, η Αρχή έχει κρίνει ότι τα γραπτά των Πανελλήνιων Εξετάσεων αποτελούν προσωπικά δεδομένα, στα οποία οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης.
Το ΥΠΕΠΘ υποστηρίζει ότι αναρμοδίως η Αρχή επιλήφθηκε της υπόθεσης, καθώς τα γραπτά δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με το Ν. 3475/2006.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Airbus: Καμπανάκι του CEO για γεωπολιτικούς κινδύνους και εμπόδια στο παγκόσμιο εμπόριο
- LIVE: Ιταλία – Ελλάδα
- LIVE: ΟΦΗ – Παναιτωλικός
- Ηλεία: 74χρονη σκοτώθηκε στα Κρέστενα στην προσπάθειά της να κόψει μανταρίνια
- Παναθηναϊκός – Μαρούσι 92-81: Νίκη με «ζόρια» για τους Πράσινους
- H τελική βαθμολογία στη Super League 2 – Τι ισχύει στα play-offs με τον Ολυμπιακό Β’

