
Στο 4,06% ανέρχεται η διαφορά επιτοκίων δανείων-καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες
Περίου 1% υψηλότερη σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης είναι η διαφορά που επιβάλλουν οι τράπεζες ανάμεσα στα επιτόκια των δανείων και των καταθέσεων, εις βάρος των πελατών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
27
Περίου 1% υψηλότερη σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης είναι η διαφορά που επιβάλλουν οι τράπεζες ανάμεσα στα επιτόκια των δανείων και των καταθέσεων, εις βάρος των πελατών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μολονότι αυτή η διαφορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά, παραμένει σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΤτΕ, στο τέλος του 2007 η διαφορά αυτή ήταν 4,06% έναντι 3,08% που είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη.
Η ΤτΕ εκτιμά ότι στη χώρα μας οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα επιτόκια, λόγω του υψηλότερου λειτουργικού κόστους των ελληνικών τραπεζών και του υψηλότερου κόστος δανεισμού των ελληνικών τραπεζών στη διεθνή αγορά.
Ο ρυθμός αύξησης του δανεισμού των νοικοκυριών συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, καθώς «έκλεισε» στο 19,3% για το τελευταίο τρίμηνο του 2007, έναντι 26,7% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Το ποσοστό του χρέους των νοικοκυριών ως προς το ΑΕΠ αγγίζει το 40,9% και αν προστεθούν τα τιτλοποιημένα δάνεια, αυξάνεται στο 45,3%.
Αντίστοιχα, στην ευρωζώνη, χωρίς τιε τιτλοποιήσεις, το ποσοστό είναι 54,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurovision 2026: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός – Η Κύπρος και ποιες χώρες διαγωνίζονται
- Kythira pass – Chios pass: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τα Voucher 250 και 300 ευρώ
- Η… προφητική ανάρτηση του Κι για την πρόκριση της Βαλένθια (pic)
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 54χρονου – Δεν έχει εντοπιστεί η σορός στον Λουδία
- H «ακτινογραφία» του Έλληνα συνταξιούχου – Πού κυμαίνεται η μέση σύνταξη
- Σι σε Τραμπ: Κακοί χειρισμοί στο θέμα της Ταϊβάν μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση – Το Ιράν και τα άλλα θέματα στην ατζέντα

