
Υπέρ σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για το θέμα της ΠΓΔΜ ο ΣΥΝ
Υπέρ αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα πρέπει να είναι σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό τάχθηκε ο Αλ.Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την Ντ.Μπακογιάννη. Τόνισε ότι δεν αποτελούν πλαίσιο λύσης οι επιθυμίες των ΗΠΑ, ούτε ο συσχετισμός του θέματος με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.
53
Υπέρ αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα πρέπει να είναι σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη. Τόνισε ότι δεν αποτελούν πλαίσιο λύσης οι επιθυμίες των ΗΠΑ, ούτε ο συσχετισμός του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.
Μετά την ενημέρωση για την πρόταση Νίμιτς, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Εδώ και 15 χρόνια, είμαστε υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης και έχουμε μιλήσει για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δυστυχώς, η ελληνική εξωτερική πολιτική έχασε πολύτιμο έδαφος, αρνούμενη, όταν μπορούσε να συμφωνήσει σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ερχόμαστε πίσω από τις προτεραιότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή».
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Για μας δεν αποτελεί πλαίσιο επίλυσης της διαφοράς η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Κατά τη συνάντηση εκφράσαμε στην υπουργό την ανησυχία μας για την αρνητική εξέλιξη της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και της εξηγήσαμε ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε συσχετισμό της στάσης μας απέναντι στην ονομασία της ΠΓΔΜ με την αναγνώριση του Κοσόβου».
Στην ερώτηση αν θεωρεί αναγκαία τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών απάντησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση και εφόσον την αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί θετικά. Υπενθύμισε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει χωρίς ανταπόκριση τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι και για το θέμα της ανεργίας των νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Συμμαχία δημοκρατίας, προοπτικής και ελπίδας από τις προοδευτικές δυνάμεις» τονίζουν Γλαβίνας – Μαρκογιαννάκη από τη Βαρκελώνη
- Άρης – Βόλος ΝΠΣ 3-2: «Ζωντανός» για την 5η θέση με μεγάλη ανατροπή
- Ουκρανία: 58χρονος από τη Μόσχα ο δράστης του μακελειού σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση και εγκατάλειψη της 16χρονης στη Λιοσίων
- Πράσινο φως από τον Τραμπ σε ψυχεδελικές θεραπείες – Έμφαση στους βετεράνους πολέμου
- Εταιρείες στις ΗΠΑ περιορίζουν τις προσλήψεις λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης