Ισχυρές καταναλωτικές οργανώσεις, συμμάχους στην εξυγίανση της αγοράς θέλει το ΥΠΑΝ
Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς παρουσίασε ο υφυπουργός Γ.Βλάχος στην αρμόδια για θέματα Καταναλωτή Επίτροπο Μ.Κούνεβα. Στόχος, να υπάρξουν ισχυρές καταναλωτικές οργανώσεις που θα γίνουν «σύμμαχοι» στην εξυγίανση της αγοράς, είπε ο Γ.Βλάχος και ζήτησε από την Επίτροπο στενότερη συνεργασία.
93
Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος στην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Προστασίας του Καταναλωτή Μεγκλένα Κούνεβα, παρουσία του γενικού γραμματέα Καταναλωτή Γιάννη Οικονόμου και του διευθυντή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Ιερόθεου Παπαδόπουλου.
Ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι πρόθεση, μεταξύ άλλων, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝ είναι να υπάρξουν ισχυρές καταναλωτικές οργανώσεις, που θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά, ως σύμμαχοι του υπουργείου, στην προσπάθεια για εξυγίανση της αγοράς, ενώ ανέλυσε και την πολιτική για τη διενέργεια κοστολογικών ελέγχων.
Παράλληλα, ζήτησε από την κυρία Κούνεβα στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφόρησης για τους τρόπους με τους οποίους άλλα κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, που προκύπτουν στις σχέσεις αγοράς- καταναλωτή.
Από την πλευρά της, η κυρία Kούνεβα ανέφερε ότι μια κοινή πρακτική για την καταπολέμηση της ακρίβειας σε κάποια κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η σύσταση του Παρατηρητηρίου Τιμών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την αποτελεσματική λειτουργία του Παρατηρητηρίου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η χώρα μας ενσωμάτωσε την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στην αγορά, καθώς και την υποστήριξη της χώρας μας στη προσπάθεια που καταβάλλει για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου προστασίας του καταναλωτή στην ΕΕ.
Στη συνέχεια η κυρία Kούνεβα, συνοδευόμενη από το γγ Καταναλωτή κ. Οικονόμου, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των ενώσεων καταναλωτών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Επίτροπος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό της Επιτροπής, απάντησε σε ερωτήσεις τους και άκουσε τις απόψεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής συνήγορος καταναλωτή κ. Γιώργος Δίελλας και εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
