Τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τουρκία εξαγοράζει η BC Partners
Στα χέρια του γνωστού private equity BC Partners θα καταλήξει η Νο1 αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τουρκία, Migros Turk TAS, καθώς θα καταβάλει 3,2 δισ. δολάρια, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μοχλευμένη εξαγορά στην ιστορία της χώρας.
27
Στα χέρια του γνωστού private equity BC Partners θα καταλήξει η Νο1 αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τουρκία, Migros Turk TAS, καθώς θα καταβάλει 3,2 δισ. δολάρια, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μοχλευμένη εξαγορά στην ιστορία της χώρας.
Η BC Partners, που είναι γνωστή στην Ελλάδα από την Hyatt, θα αποκτήσει το 51% της Migros για 1,98 δισ. τουρκικές λίρες ή 1,7 δισ. δολάρια από τον όμιλο Koc Holding.
Παράλληλα, είπε ότι θα καταθέσει προσφορά προς τους μετόχους μειοψηφίας στην ίδια τιμή (21,85 λίρες ανά μετοχή) που συμφώνησε με τον όμιλο Koc Holding.
Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη κατά 11% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Migros την Τετάρτη.
Αντίπαλοι της BC Partners ήταν τα private equity groups Blackstone Group και Kohlberg Kravis Roberts, καθώς και η εταιρεία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Μιχάηλ Φρίντμαν, Alfa Group.
Ο γαλλικός όμιλος Carrefour εγκατέλειψε την κούρσα διεκδίκησης στις 7 Ιανουαρίου, χωρίς να αναφέρει τον λόγο.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μοχλευμένη εξαγορά (αγορά κυρίως με δανεικά κεφάλαια) στην Τουρκία, καθώς ξεπέρασε την αξία της πώλησης της ναυτιλιακής U.N. Ro-Ro Isletmeleri AS στην KKR, τον περασμένο Οκτώβριο, ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.
Την U.N. Ro-Ro είχε διεκδικήσει και η Marfin Investment Group, αλλά προσέκρουσε σε πολιτικής φύσεως εμπόδια της τουρκικής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»