Πυρκαγιά σε ξενώνα ηλικιωμένων στην Αυστρία με τουλάχιστον 11 νεκρούς
Τουλάχιστον 11 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Αυστρία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενώνα ηλικιώμένων στην πόλη Εγκ. Αρχικά γίνονταν λόγος για πέντε νεκρούς. Πέντε είναι οι τραυματίες ενώ άλλα 23 άτομα πρόλαβαν να εγκαταλέιψουν το κτίριο.
95
Έντεκα άνθρωποι πέθαναν από εισπνοή καπνού έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Εγκ της δυτικής Αυστρίας την Παρασκευή. Aλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις από τους οποίους σοβαρά.
Oι πυροσβέστες διερευνούν τώρα τα αίτια της πυρκαγιάς, είπε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες από πυροσβεστικές υπηρεσίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο στο πίσω μέρος του κτιρίου.
Η τηλεόραση έδειξε το δεύτερο και τον τρίτο όροφο να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ πυκνός καπνός έβγαινε γύρω από το κτίριο.
ΟΑυστριακός καγκελάριος Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ επισκέφθηκε την περιοχή.
Περίπου 250 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά ενώ στο σημείο βρίσκονταν και 75 εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού.
Αξιωματούχος δήλωσε πως 23 τρόφιμοι και δύο νοσηλευτές βρίσκονταν στο κτίριο όταν ξέσπασε η φωτιά.
Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών είναι η μεγαλύτερη στην Αυστρία έπειτα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σήραγγα ειδικού σιδηροδρομικού συρμού στο Καπρούν το Νοέμβριο του 2000, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 155 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του
- Νέα δέντρα φυτεύθηκαν στο Πασαλιμάνι από τον Δήμο Πειραιά
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
- ΠΑΣΟΚ: Η «βάσανος» της διεύρυνσης, η «μεταγραφολογία» και οι εσωκομματικές γκρίνιες
- Οδοντωτός: Βράχος έπεσε στη γραμμή και χτύπησε συρμό του

