Την τελευταία στιγμή απετράπη ναυτική τραγωδία στη Θάλασσα της Ιρλανδίας
Με ελικόπτερα απομακρύνθηκαν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος ενός φέρι μποτ που κινδύνευσε να βυθιστεί στη Θάλασσα της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας. Το πλοίο, που χτυπήθηκε από ένα τεράστιο κύμα, προσάραξε τελικά κοντά στο λιμάνι του Μπλάκπουλ.
71
Με ελικόπτερα απομακρύνθηκαν οι επιβάτες και τα περισσότερα μέλη του πληρώματος ενός φέρι μποτ που κινδύνευσε να βυθιστεί στη Θάλασσα της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το πλοίο «Riverdance» χτυπήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από ένα τεράστιο κύμα, ύψους περίπου επτά μέτρων, καθώς έπλεε οκτώ ναυτικά μίλια ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αγγλίας. Αποτέλεσμα ήταν το φορτίο να μετατοπιστεί λόγω του μεγάλου κυματισμού.
Το «Riverdance», που είχε για προορισμό το Γουόρενποϊντ της Ιρλανδίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά του Φλίτγουντ, στις ακτές της βορειοδυτικής Αγγλίας, γύρω στις 21:30 την Πέμπτη (ώρα Ελλάδας). Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα είχε πάρει κλίση 45 μοιρών.
Τρία ελικόπτερα, δύο βρετανικά και ένα ιρλανδικό, αλλά και ρυμουλκά έσπευσαν στην περιοχή για τη διάσωση των 23 ατόμων -επιβάτες και πλήρωμα- που επέβαιναν στο φέρι μποτ.
Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι το πλοίο, που ανήκει στην εταιρεία «Seatruck Ferries», προσάραξε τελικά τα μεσάνυχτα κοντά στο λιμάνι του Μπλάκπουλ.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στην παραλία του Μπλάκπουλ. Έχουν μείνει μόνο επτά μέλη του πληρώματος στο πλοίο. Όλοι οι άλλοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια» ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή. «Δεν έχει παρατηρηθεί διαρροή καυσίμων από το πλοίο».
Εκπρόσωπος της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η διάσωση των επιβατών και των μελών του πληρώματος ήταν «πιο κακές και από τις χειρότερες που θα μποροούσε κάποιος να σκεφτεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το συγκινητικό μήνυμα του ΠΑΟΚ: «Δύο παιδιά μας είναι πίσω» (pics)
- Βιολάντα: Αδήλωτο το υπόγειο που έγινε η έκρηξη και οι υπέργειες δεξαμενές
- Αλεξάντρ Πούσκιν: Ο άξων της ρωσσικής τέχνης
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών – Επτά συλλήψεις
- Με τον Στέφανο Τσιτσιπά η Ελλάδα κόντρα στο Μεξικό στο Davis Cup
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα – Έφτασε η κακοκαιρία Kristin

