
Στο μικροσκόπιο της Human Rights Watch η Κίνα των Ολυμπιακών Αγώνων
Την άσκηση πιέσεων στην κινεζική κυβέρνηση, ώστε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες να σεβαστεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητά η Human Rights Watch. Η Οργάνωση εκφράζει ανησυχίες για τις πρακτικές των κινεζικών αρχών στη διάρκεια των Αγώνων.
30
Την άσκηση διεθνών πιέσεων στην κινεζική κυβέρνηση, ώστε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες να υπάρξει μεγαλύτερος σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά η Human Rights Watch. Η Διεθνής Οργάνωση εκφράζει ανησυχίες για τις πρακτικές των κινεζικών αρχών στη διάρκεια των Αγώνων.
«Αυξημένες διεθνείς πιέσεις με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να αναγκάσουν την κινεζική ηγεσία να βελτιώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα» επισημαίνει στην έκθεσή της για το 2008 η HRW.
To Παρατηρητήριο σημειώνει ότι οι Αγώνες αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία προκειμένου η κινεζική κυβέρνηση να δείξει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να αποτελούν πραγματικότητα για 1,4 δισ. πολίτες.
Η κινεζική κυβέρνηση καταδιώκει τους δικηγόρους και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνεται.
Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί τελικά να επιδεινώσει την κατάσταση: «Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των Αγώνων, η έκρηξη στον κατασκευαστικό τομέα έχει επιταχυνθεί. Σχεδόν ένα εκατομμύριο εργάτες μετανάστες συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μέσα σε δύσκολες και επισφαλείς συνθήκες, καθώς οι εργάτες αυτοί στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες» τονίζει το HRW.
Στην έκθεση καταγγέλλονται επίσης οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών στην Κίνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»