Είκοσι νεκροί από την συντριβή πολωνικού στρατιωτικού αεροσκάφους
Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πολωνικού στρατιωτικού αεροσκάφους, ανάμεσά τους ένας συνταγματάρχης και ένας ταξίαρχος. Το δυστύχημα συνέβη, καθώς το μεταγωγικό αεροσκάφος πλησίαζε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο για να προσγειωθεί.
95
Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πολωνικού στρατιωτικού αεροσκάφους, ανάμεσά τους ένας συνταγματάρχης και ένας ταξίαρχος. Το δυστύχημα συνέβη, καθώς το μεταγωγικό αεροσκάφος πλησίαζε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο για να προσγειωθεί.
Το δυστύχημα συνέβη στις 19:00 (τοπική ώρα), καθώς το αεροσκάφος πλησίαζε για να προσγειωθεί σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Μιρόσλαβιέκ. Σύμφωνα με μαρτυρίες χτύπησε σε δέντρα και προσέκρουσε μέσα σε δασωμένη περιοχή.
Στο μεταγωγικό αεροπλάνο, ένα ισπανικής κατασκευής CASA C-205, επέβαιναν συνολικά 20 άτομα, από τα οποία τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.
«Στρατιώτες, σύζυγοι και πατεράδες σκοτώθηκαν και αυτό είναι το πιο τραγικό αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μια «τεράστια απώλεια για την πολωνική πολεμική αεροπορία».
Οι επιβαίνοντες επέστρεφαν από ένα συνέδριο με θέμα την ασφάλεια των πτήσεων, γεγονός που ο Ντ.Τουσκ χαρακτήρισε «δυσοίωνο». Αρχικά το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερα άτομα, αλλά είχε ήδη κάνει στάση σε άλλες τρεις στρατιωτικές βάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ουκρανία: Θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου απειλούν να καταστρέψουν τις σοδειές
- Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει νέα προγράμματα σπουδών στη Φρανκφούρτη
- Ράτσιτς: «Ήρθα στον Άρη για να πάρω τίτλους και να παίξω στην Ευρώπη»
- Γερμανία: Δικαιώθηκε δασκάλα η οποία υπέστη «σαφή διάκριση» λόγω του πακιστανικού επωνύμου της
- ΠΑΣΟΚ: Μητσοτάκης και ΝΔ συμφωνούν με τις εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις Λαζαρίδη για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο – Τον υπερασπίσθηκε ο Π. Μαρινάκης
- Στόουνχεντζ: Νέα έρευνα βάζει τέλος στη θεωρία των παγετώνων – Από ανθρώπους μεταφέρθηκαν οι τεράστιοι λίθοι